Ιστορικό

Το πρώτο κατάστημα Χυτήρογλου ιδρύθηκε το 1918 στην πλατεία Καπνικαρέας από τον Παύλο Χυτήρογλου από την Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Το επιχειρηματικό και πρωτοπόρο πνεύμα του ήταν η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη της επιχείρησης που με το πέρασμα των χρόνων διύνησε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί μια από τις δυναμικότερες στον τομέα των υφασμάτων για κουρτίνες, υφάσματα επιπλώσεων και ταπετσαρίες.

Ο Παύλος Χυτήρογλου ήταν αυτός που έκανε τις νοικοκυρές να πετάξουν τα χαρτιά εφημερίδων που κολλούσαν μέχρι τότε στα τζάμια των παραθύρων τους και να αναζητήσουν τα υπέροχα σχέδια και χρώματα των υφασμάτων που έφερε από το εξωτερικό όπως την Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Στη δεκαετία του 60 προσέφερε στις πελάτισσές του τη δυνατότητα να παίρνουν έτοιμες ραμμένες τις κουρτίνες τους και επιπλέον αναλάμβανε να τις τοποθετήσει με δικό του συνεργείο.

Αυτές οι καινοτομίες ήταν καθοριστικές, κάνοντας έτσι το όνομα Χυτήρογλου γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία, την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσέφερε.

Σήμερα τα καταστήματα Selections Χυτήρογλου συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανιών, στην Κύπρο και σε Αραβικά κράτη.